Konduktor, Alexander technika tanár, logopédus

Széll Tímea

Végzettségek

Konduktor
Logopédus
Alexander tanár

2010
2015
2018

Személyes Adatok

Cím
ESKP
Telefon
E-mail

1024 Budapest Margit körút 5/A
2030 Érd, Budai út 26.
+36208081774
timeaszell.eskp@gmail.com

Magamról

A legfontosabbnak tartom azt elmondani, hogy nagyon szerencsésnek érzem magam a munkámmal kapcsolatban(is). Konduktor, logopédus és Alexander technika tanár vagyok.

Szeretem mind a három hivatásomat és szeretem, hogy minden órámba csempészhetek egy kicsit a másik kettőből. Már nem tudok csak konduktor lenni, hiszen az Alexander technika egy egészen más szemléletet hozott az életembe. Nem tudok csak logopédus lenni, mert a mozgás és a beszéd kéz a kézben járnak. És mivel az Alexander technika a gondolkodásunk megváltozásával a mozgás és a beszéd változását is magában hordozza, így ott is teljes egészemben tudok jelen lenni ezeken az óráimon is.

 

Széll Tímea vagyok, 2010-ben végeztem a Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézetében mint konduktor, majd 2015-ben fejeztem be a tanulmányaimat az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolai Karán és kaptam logopédus diplomát.

 

Konduktorként legelőször Angliában majd Belgiumban, Olaszországban és Amerikában is dolgoztam. Rengeteg tapasztalatot és tudást szereztem frissen végzett  a Megan Baker House-ban(Anglia), ahol gyerek, tini és felnőtt (pl. Parkinson kór) egyéni és csoportos foglalkozásokat is vezettem. Jóval később a Step and Learn-be kerültem(Anglia), ahol egy igazán különleges időt töltöttem egy nagyon jó csapatban. 

Olaszországban egy kis egyesületnél tartottam egyéni órákat a környező településeken élő gyerekeknek. Belgiumban és Amerikán pedig otthon segítettem a gyermekeknek a konduktív program elemeinek alkalmazását a mindennapokban.

A külföldön töltött idő alatt szerencsére olyan magabiztosságot szereztem az angol nyelvvel kapcsolatban, hogy a mai napig szívesen vállalok tanítványokat, akikkel angolul tartom az órákat. 

Magyarországon a IV. kerületi Szakszolgálatban dolgoztam korai fejlesztő konduktor és logopédus munkakörben. Az a légkör ami ott körülvett, nagyon hiányzik, két szép évet töltöttem náluk, amire szívesen emlékszem vissza. 

 

Az Alexander technika szemléletével 2013 végén egy beszédtechnika órán találkoztam először, és már ott eldöntöttem, hogy ezt a technikát én tanítani szeretném. Nem sokkal ezután felkerestem Magyari Beck Anna iskoláját, ahol az első magánórám után úgy mentem haza, mint akit kicseréltek, így az eltökéltségem nem változott. Több éves tanulás, és sok sok beletett energia és változás után 2018 tavaszán szereztem meg az Alexander technika tanári diplomámat. Ezután csatlakoztam az Alexander technika tanárok egyesületéhez, ahol szívesen veszek részt az általuk megrendezett tanári továbbképzéseken, egyesületi napokon, szakmai rendezvényeken.

 

2020. május 25-én megnyitottuk Attilával és (és a férjem, Levente sok segítségével) az Egyensúly Központot, ami leginkább azért jött létre, hogy mi magunk szabadon rendelkezzünk az időnkkel és olyan környezetben tudjuk fogadni azokat akik minket választanak, ahol szívesen töltjük a mindennapjainkat.

Üzenetet küldök!  Rólunk mondták

  Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt!

  Elek Attila

  Örülök, hogy ellátogattatok a honlapunkra, remélem sok érdekességre találtok.

  Timi
  Széll Tímea

  Nagyon jó köztetek, szuper a hangulat! 🙂

  🙂