Miért is kell nekünk olyasmi, mint az Alexander technika:

Felgyorsult világunkban a fizikai és mentális alkalmazkodás a megváltozott környezetünkhöz kevésbé harmonikus, mint az emberiség evolúciójának korábbi szakaszában. Megesik, hogy idővel fizikailag idomulunk a napi 8-10 órás ücsörgéshez, a kevés mozgáshoz, a napi sok-sok órás monitor és telefon nézegetéshez, de jelenleg úgy néz ki, hogy minden igyekezetünk ellenére ezt a testünk, elménk nem tolerálja. Ez a népbetegségnek számító testi tünetek is mutatják: nyak, hát és derékfájás, csípő- és térdizületi problémák stb. Sokszor csak zavaróak, kellemetlenek, de van amikor csontkovács, masszőr, fájdalomcsillapítók, műtétek nélkül elviselhetetlenek.

Úgy néz ki, hogy ha a hegy nem megy Mohamedhez… akkor nekünk kell megtalálni az utat ahhoz, miként használjuk magunkat itt, lassan a XXI. század derekán, hogy komfortosan tudjuk élni az életünket.

Itt jönnek a képbe azok a módszerek, amik abban segítenek, hogy megtaláljuk ezt az utat, úgy használjuk magunkat, a testünket, hogy közelítsünk a testhasználatunkkal egy harmonikus, kiegyensúlyozott, 

Leginkább 3 féleképpen találkozhatunk az Alexander módszerrel.

Ha valaki már hallott róla, és úgy döntött, szeretné megtanulni, amit egy AT tanár tud adni, azok egyéni órára járnak, ritkábban csoportos foglalkozásokra.

Következő lépés, ha valaki tanárképzésben szeretne tovább foglalkozni a témával, majd továbbadni a tudást.

A harmadik lehetőség, ha olyan rendezvénybe sikertül belefutni, ahol az Alexander technika is megjelenik valamilyen módon.

Mire is ad lehetőséget ez a szombAt délelőtt: az Alexander technika megismerésére, gyakorlásra, beszélgetésre, mindezt kötetlen formában.

Ez a szombAT délelőtt nem Alexander óra, de mindent megtudhatsz arról, hogy hogyan néz ki az óra egy tanárral, mi az, ami miatt érdemes belevágni, hogy megtanuld az Alexander módszert.

Járnak hozzánk érdeklődők, akik még csak most hallottak a módszerről, és szeretnének többet tudni róla, vannak akik már tapasztaltabbak, csak újabb kérdések merültek fel bennük. De találkozhatsz tanárokkal is, akiknek jól esik, ha végre velük is dolgozik valaki.

Szóval gyere, kérdezz, beszélgess, tanulj, gyakorolj, segíts…

Ez csak egy egyszerű szombAT délelőtt…