Alexander technika

A technika segítségével visszanyerhetjük mozgásunk szabadságát, javul a fizikai és pszichikai állapotunk, megszabadulunk felesleges izomfeszültségeinktől. Csökkenthetjük vagy akár meg is szüntethetjük fájdalmainkat, félelmeinket, szorongásainkat. Az Alexander technika használatával érezhetően javul közérzetünk. Ha a mindennapjainkban alkalmazni tudjuk, úgy lehetőségünk adódik a stressz-helyzetek kezelésére.

Az órák során megtanuljuk megfigyelni önmagunkat és felfedezni azokat a szokásainkat, amelyeket eddig automatikusan hajtottunk végre. Ezeknek a további megfigyelésével és tudatosításával lehetőségünk nyílik arra, hogy meglássuk, hogy milyen következményei vannak a megszokásainknak. Megtanulhatjuk hogy hogyan döntsünk másként és adjunk új irányokat a testünknek.

Mennyi idő alatt történik mindez?

Ha valaki fájdalommal érkezik, az általában pár alkalom után anélkül távozik. Ám jóval több időbe telik, mire az Alexander-technika a mindennapjaink, a tevékenységeink és gondolkodásunk részévé válik. Ez minimum 30 órát jelent, de mindenkinek más időtartamra van szüksége az előbb felsorolathoz.

Mit viseljek az óra közben?

Legjobb, ha kényelmes öltözékben vagy, amelyben szabadon mozoghatnak a kezeid lábaid és te magad.

Kinek ajánlott?

Mindenkinek, akinek fájdalmai vannak a nyaka és a háta környékén vagy az ízületeiben. Zenészeknek, táncosoknak, színészeknek, ülőmunkát végzőknek, kismamáknak, kisgyermekes anyukáknak. Olyan szakembereknek, akiknek sokat kell hajolniuk, emelniük, állniuk vagy egyhelyben ülniük sok ideig. Mindazoknak, akik szeretnék önmagukat jobban megismerni, szeretnének tudatosabban élni. Nyelvlökéses nyelőknek, diszfóniásoknak, dadogóknak, hadaróknak.

Ha felkelette az érdeklődésedet ez a kis bemutató, keress fel minket telefonon vagy e-mailben.

Szakembereink:

Széll Tímea
Széll Tímea
Központ vezető
Elek Attila
Elek Attila
Központ vezető
Kiss Gabriella
Kiss Gabriella
Családállítás